NOVI DACIA LOGAN

Dimenzije i motori

LIMUZINA SAVRŠENIH DIMENZIJA

Novi Dacia Logan
Glavne dimenzije (mm)
Ukupna dužina            
4396
Ukupna širina bez spoljašnjih ogledala / sa spoljašnjim ogledalima    
1848 / 2007
Ukupna visina
1501
Ispust naprijed         
819
Ispust nazad         
928
Međuosovinski razmak 
2649
Zapremina prtljažnika i rezervoara za gorivo (dm³)
Minimalna zapremina prtljažnika        
528
Maksimalna zapremina prtljažnika          
1361
Zapremina rezervoara za gorivo benzin / LPG (litara)     
50 / 40

EFIKASNI MOTORI

Dobitna kombinacija! Kontrolišite potrošnju i smanjite troškove za održavanje pomoću naših motora dizajniranih da podrže vašu dnevnu rutinu.
LPG
ECO-G 100 ECO-G: štednja

Potpuno novi Logan je sada dostupan sa benzinskim i LPG motorom Dacia: ECO-G. Integrisan u toku proizvodnje vozila, siguran i efikasan ECO-G motor nudi čistiju, ekološki prihvatljiviju alternativu. Ovim rješenjem možete istovremeno da smanjite troškove goriva kao i emisiju CO2. I to nije sve! Jednostavan za upotrebu, sadrži dva rezervoara za gorivo - jedan benzinski i jedan LPG - i značajno proširuje raspon vožnje vašeg potpuno novog vozila Logan. Sa svojim turbo i 100 KS, vaš ECO-G motor kombinuje uštedu sa zadovoljstvom.
BENZIN

Sa svojim benzinskim motorima koji su opremljeni filterom za čestice i udovoljavajući novim Euro6 standardima koji su na snazi, potpuno novi Logan kombinuje udobnost u vožnji sa većim poštovanjem okoline.
TCe 90
Super svestran

Dostupan s ručnim mjenjačem, ovaj turbo motor s 3 cilindra od 90 KS je najprikladniji za okolinu i nudi nevjerovatnu odzivnost i upravljivost. Pomoću razvodnog remena možete uštedjeti još više i smanjiti dnevni proračun za održavanje. Tako pametan!     
TCe 90 CVT
Udobnost u vožnji


Uživajte u prijatnom i udobnom iskustvu u vožnji! Opremljen našom novom generacijom CVT automatskog mjenjača sa 2 papučice, ovaj 3-cilindarski turbo motor od 90 KS osigurava gladak start, fleksibilna ubrzanja i promjene stepena prijenosa bez "skokovitog" efekta. Polako!
SCe 65
Povoljan

Dostupan s ručnim mjenjačem, ovaj moderni 3-cilindarski motor od 65 KS je dizajniran za optimizaciju vožnje po gradu na potpuno novom modelu Dacia Logan. Njegov razvodni remen vam takođe pomaže u ograničavanju troškova održavanja. Pokazuje se kao stalni saveznik za vaše svakodnevne potrebe. 

Da li ste spremni da provozate novi Dacia Logan?