Potpuno novi Dacia Sandero

Dimenzije i motori

Gradski auto savršenih dimenzija

Potpuno novi Dacia Sandero
Osnovne dimenzije (mm)
Ukupna dužina      
4088
Ukupna širina        
2007
Ukupna visina
1499
Visina sa otvorenim vratima prtljažnika     
1985
Ispust napred  
819
Ispust nazad666
Međuosovinski razmak2604
Zapremina prtljažnika i rezervoara za gorivo (dm³)
Najmanja zapremina prtljažnika (dm³)   
320
Najveća zapremina prtljažnika (dm³)           
1108
Zapremina ispod dvostrukog poda  (dm³)           50     
Zapremina rezervoara za gorivo (litara)50

EFIKASNI MOTORI

Pobjednička kombinacija! Kontrolišite svoju potrošnju i smanjite troškove održavanja s našim motorima koji su dizajnirani da bi odgovarali vašoj svakodnevici.
LPG
ECO-G 100 ECO-G: štednja!
Novi Sandero sada je dostupan s Dacia benzinskim motorom i LPG motorom s dvije vrste goriva: ECO-G. Integrisan tokom izrade vozila, siguran i efikasan ECO-G motor nudi čistiju i ekološki prihvatljiviju alternativu. Ovim rješenjem možete smanjiti troškove goriva i istovremeno smanjiti emisije CO2. I to nije sve! Jednostavan za upotrebu, sadrži dva rezervoara za gorivo (jedan za benzin i jedan za LPG) te značajno povećava domet vožnje novog vozila Sandero. Motor ECO-G, s turbom i 100 KS, spaja uštedu i užitak.
Benzin
Svojim benzinskim motorima koji su opremljeni filterom čvrstih čestica i zadovoljavajući nove standarde Euro6 koji su na snazi, novi Sandero spaja udobnost vožnje i poštovanje prema okolini.  
TCe 90
Svestran
Dostupan s ručnim mjenjačem, najnovija generacija 3-cilindričnog turbo motora s 90 KS ekološki je prihvatljivija te nudi nevjerojatan odziv i lakoću vožnje. Razvodni lanac omogućava vam da uštedite još više i smanjite dnevne troškove za održavanje. Baš pametno!    
Povoljan
Affordable
Dostupan s ručnim mjenjačem, ovaj moderan motor s 3 cilindra sa 65 KS dizajniran je tako da putovanja gradom u novom vozilu Sandero budu optimalna. Razvodni lanac takođe pomaže u smanjenju troškova održavanja. Stvarno je pravi saveznik vaših svakodnevnih potreba.    

Da li ste spremni da vozite novi Dacia Sandero?