NAŠA ISTORIJA

Kako smo učinili mobilnost dostupnom svima

Dacia je od svojih začetaka pred sobom imala misiju stvaranja novih, praktičnih i pouzdanih vozila dostupnih mnogima. Marka se s godinama razvila, prilagođavajući se potrebama svojih klijenata i ostajući vjerna svojim korjenima. Pritom je izašla iz okvira i nekoliko puta dovela do promjena na automobilskom tržištu. Svaki od njenih vodećih modela je svojevrsna revolucija.
DACIA, PONOVNO ROĐENA MARKA
Dacia je stvorena u Rumuniji 1966. godine s jasnim ciljem: pružiti rumunskom narodu moderna, pouzdana i povoljna vozila. Nazvana je Dacia po imenu koje su Romani dali regiji danas poznatoj kao Rumunija. Renault je preuzeo marku Dacia 1999. godine i tako napravio strateški potez. Dacia je tako postala marka Groupe Renault, što je označilo novu eru u smislu kvaliteta.
LOGAN – PREDSTAVLJEN 2004.
Izvorno osmišljen za nova tržišta po nenadmašnoj cijeni od 5.000 EUR, Logan je savremena i robusna porodična limuzina koja je označila renesansu marke. Napravila je revoluciju na automobilskom tržištu i ostvarila nevjerovatan komercijalni uspjeh, uključujući i Zapadnu Evropu, gdje je Logan predstavljen 2005.
SANDERO – PREDSTAVLJEN 2008.

Sandero je bio drugi veliki izlazak marke Dacia na tržište. Ujedno je bio i najprodavaniji model. Njegove izdašne dimenzije, praktičan dizajn, svestranost i povoljna cijena su tek neki od kvaliteta koje Sandero čine najprodavanijim automobilom u Evropi.
DUSTER – PREDSTAVLJEN 2010.

Modelom Duster Dacia je ponovno srušila stereotipe u automobilskoj industriji. Osim što je najpovoljniji SUV, Duster je atraktivno vozilo sa stvarnim sposobnostima za terensku vožnju. Marka je još jednom ostvarila sjajan komercijalni uspjeh.
USPJEH SE NASTAVLJA
Danas marka Dacia djeluje u 44 zemlje u Evropi i mediteranskoj regiji i ima više od 7 miliona klijenata. Priča se nastavlja novom revolucijom koja je u toku: Spring, mali automobil koji vožnju na električni pogon čini dostupnom svima.

DA LI ŽELITE DA ZNATE VIŠE O MARKI DACIA?

Dacia - Vrednosti
Filozofija marke Dacia