Otkrijte marku Dacia

Marka Dacia

Dacia vas vodi na put prema jednostavnijem životu, bez nepotrebnih dodataka.
Upoznajte marku Dacia

Marka Dacia


Naše vrijednosti

Filozofija marke Dacia

Više onoga što je bitno. Manje onoga što je nebitno.
Filozofija marke Dacia
Pouzdanost
Ako radimo drugačije, ne znači da smo manje ozbiljni. Zahvaljujući industrijskoj i inženjerskoj stručnosti Grupe Renault, dizajniramo robusna i pouzdana vozila. Naša standardna garancija važi 3 godine ili 100.000 km (šta se prvo dogodi).
Filozofija marke Dacia
Prostranost
U kompaniji Dacia smatramo da prostranost ne mora biti skupa. Zato su naša vozila dizajnirana drugačije. Vaš zajednički život sa vašim automobilom ne završava se kupovinom: tek je započeo, a to se odražava u postprodajnim i servisnim uslugama koje nudimo. Jasno, jednostavno, sveobuhvatno – baš kao mi.
Filozofija marke Dacia
Jednostavnost
U kompaniji Dacia volimo jednostavnost. Zato su naša vozila tako jednostavna za svakodnevnu upotrebu. Isto tako, trudimo se da svim kupcima ponudimo vozila po najboljim cijenama.
Filozofija marke Dacia
Pametno
U kompaniji Dacia vjerujemo da je moguće voziti na drugačiji način. Vjerujemo da je umjerenost važnija od pretjerivanja. Demonstriramo dosjetljivost i funkcionalnost na svakom koraku tako da svim našim kupcima bude dostupno ono što je zaista bitno.

Sigurnost putnika je prioritet

Sigurnost Dacia

Sva vozila Dacia rezultat su Renaultove stručnosti. Zato se odlikuju efikasnim rješenjima u području aktivne i pasivne sigurnosti, koja garantuju efikasnu zaštitu. Vožnja u vozilima Dacia sigurna je i povoljna.

Vremenska odrednica

To nije samo marka, već prava priča.
Vremenska odrednica
Nastanak marke Dacia
Marka Dacia dolazi od riječi Dacie, kako se zvala zemlja rumunskih predaka.

Sa Renaultom je potpisan licencni ugovor.

Misija kompanije Dacia je da ponudi moderan, robustan porodični automobil koji će biti dostupan svim stanovnicima Rumunije.
Vremenska odrednica
Dacia i Grupa Renault
1999: Dacia postaje marka Grupe Renault. Renault kupuje kompaniju Dacia i radikalno modernizuje istorijsku fabriku Pitesti. Time je označeno novo doba u razvoju marke. Neugodna rumunska klima, loši putevi i duga putovanja kroz Karpate znače da vozila moraju biti izuzetno pouzdana.  

2004: Dacia lansira porodičnu limuzinu Logan koja postaje ikona novog imidža marke. Slijedeće godine fabrika obara sve rekorde u proizvodnji. Paleta je zatim proširena na modele Logan MCV 2006, Logan Van 2007, Logan Pick up i Sandero 2008, i Duster 2010.
Vremenska odrednica
Dacia se širi
2011: Vozila Dacia pribavila su više od 340.000 novih kupaca u jednoj godini, a fabrika Pitesti sada radi punim kapacitetom. Fabrika Somaca (Maroko) podrška je istorijskoj fabrici Pitesti.   

2012: U Tangiersu (Maroko) otvara se nova fabrika kako bi se proširila proizvodna paleta vozila Dacia, i to prije svega modelom Lodgy, putničkim porodičnim jednovolumenom za 5 do 7 osoba, vozilom Dokker za aktivan odmor i modelom Dokker Van.

Kompanija Alliance d.o.o.

Dacia u Crnoj Gori

Kompanija Alliance d.o.o. Podgorica je preko 20 godina ovlašćeni serviser, uvoznik i prodavac putničkih i lakih dostavnih vozila brendova Renault, Dacia i Nissan za Crnu Goru.
Dacia u Crnoj Gori
Kompanija Alliance d.o.o.
Kompanija Alliance d.o.o. Podgorica je preko 20 godina ovlašćeni serviser, uvoznik i prodavac putničkih i lakih dostavnih vozila brendova Renault, Dacia i Nissan za Crnu Goru. Posluje na teritoriji Crne Gore u svoja dva poslovna objekta u Podgorici i Kotoru. Pored auto salona, u kojima su u svakom trenutku izloženi najnoviji modeli pomenutih brendova, kompanija u svojim servisnim centrima, koji su opremljeni najsavremenijom opremom koja ispunjava sve propisane standarde i uz pomoć profesionalno obučenog kadra, pruža sve vrste usluga opravke i održavanja automobila, uključujući i limarsko-lakirerske opravke u najsavremenijoj komori i uz korišćenje najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala. 
Pored ovoga, kompanija pruža i usluge dugoročnog najma automobila, kao i prodaju upotrebljavanih automobila uz najviše standarde koji regulišu ovu oblast. U svom autocentru u Podgorici posjeduje liniju za tehnički pregled, registraciju i osiguranje vozila.
Sa ponosom ističemo da je danas,kao i dugi niz godina unazad, svaki četvrti prodati automobil u Crnoj Gori kupljen u kompaniji Alliance .
Kratka istorija Alliance Podgorica
Kompanija „ Alliance „ d.o.o. je osnovana 1993. godine u cilju nastavka višedecenijskog porodičnog biznisa servisiranja francuskih automobila.

Profesionalan odnos prema klijentu, totalna posvećenost poslu, strpljenje i unutrašnja organizacija kompanije, zajedno sa dobro odabranim kadrom, rezultiraju konstantnim razvojem i rastom kompanije. Taj razvoj i rast godine 1996. dovodi do potpisivanja Ugovora sa renomiranim svetskim proizvodjačem automobila Renault-om I kompanija postaje ovlašćeni serviser automobila Renault za Crnu Goru.

Naslonivši se na dobre temelje kompanije, u vidu unutrašnje organizacije i posvećenosti poslu, primjena Renault-ovih standarda daje kompaniji novu dimenziju poslovanja. Saradnja se produbljuje i kompanija dvije godine kasnije, tačnije 1998 godine potpisuje Ugovor sa Renault-om i o prodaji novih vozila, a sa prodajom na teritorji Crne Gore počinje tokom 2000-te godine. 

Postignuti poslovni rezultati dovode do rasta kompanije u svim pravcima: prostornom, kadrovskom, finansijskom i u svakom drugom smislu. Akumuliranu dobit iz poslovanja kompanija ulaže u širenje svojih kapaciteta, nove poslovne objekte, nabavku specijalizovane opreme i kontinuiranu obuku kadra. Ovo ulaganje će se pokazati kao pravi potez koji će odrediti pravac i uspjeh koji će karakterisati poslovanje kompanije u narednom periodu.

U periodu kada obim poslovanja višestruko prevazilazi prostorne kapacitete, kompanija ulazi u investiciju i izgradnju najsavremenijeg auto centra u Crnoj Gori na zemljištu od preko 8000 m2. Gotovo istovremeno, polovinom 2009 godine, kompanija počinje sa radom u novom poslovnom objektu, potpisuje Ugovor sa Renault-om I postaje ovlašćeni uvoznik I serviser Dacie za Crnu Goru, a nedugo zatim, 2010 godine postaje I ovlašćeni uvoznik I serviser još jednog svetski poznatog I priznatog brenda Nissan.

Proširujuci dijapazon svojih usluga u novom poslovnom objektu, zaokružuje se vizija osnivača i njegovih saradnika. Kompanija Alliance postaje ne samo lider na crnogorskom tržištu, već I u mreži Renault-ovih uvoznika I koncesionara u Adriatic regiji biva prepoznata kao primjer odlične organizacije u obavljanju poslovne djelatnosti, pridržavajući se pri tome svih Renault-ovih standarda kvaliteta. Potvrda ovoga su I međunarodni ISO standardi kvaliteta ISO 9001:2008 I ISO 14001:2004.

Izlazeći u susret željama svojih mnogobrojnih klijenata sa crnogorskog primorja, a prateći svoju usvojenu strategiju razvoja, kompanija gradi I 2013 godine stavlja u funkciju još jedan poslovni objekat u Radanovićima, Opština Kotor. Ovim naši klijenti sa primorja dobijaju gotovo istu uslugu kao u poslovnom objektu u Podgorici.

Danas, kompanija Alliance, njenih 75 zaposlenih I veliki broj Vas, poštovani klijenti, ponosno pokazuju da su rad, red i obostrano poštovanje garant uspjeha.

Uvijek smo vam na raspolaganju